Activiteiten in Spa

Wat te doen tijdens uw verblijf

Naast het genieten van ons comfortabele hotel zijn er genoeg dingen te doen in de omgeving! Ontdek de topactiviteiten van Spa hier: Formule 1, karten, wandelen, wellnessactiviteiten of historische plaatsen om te bezoeken; de regio Spa heeft genoeg te bieden!

De regio Spa, gelegen in de Belgische Ardennen, staat bekend om zijn landschappen, rijke geschiedenis en thermale bronnen. Dit moet u weten over de regio:

  • Thermale bronnen: Spa is al eeuwen beroemd om zijn thermale wateren. Dit water staat bekend om zijn helende eigenschappen en heeft bezoekers van over het hele continent aangetrokken. Tegenwoordig bieden moderne kuuroorden wellness- en ontspanningsbehandelingen.
  • Behouden natuur: De regio kenmerkt zich door zijn uitgestrekte bossen, groene heuvels en waterpunten. Het is een groen paradijs voor natuurliefhebbers, met mogelijkheden voor wandelen, fietsen, klimmen en andere buitenactiviteiten.
  • Historisch erfgoed: Spa heeft een rijk historisch erfgoed, waaronder gebouwen uit de middeleeuwse periode. Het Casino van Spa is bijvoorbeeld een van de oudste ter wereld. Bovendien ontving de stad in de 18e eeuw Europese adel, wat een elegante touch aan haar geschiedenis toevoegt.
  • Culturele evenementen: De regio organiseert ook tal van culturele evenementen gedurende het hele jaar, zoals muziekfestivals, kunsttentoonstellingen en gastronomische evenementen. Deze evenementen zorgen voor een feestelijke sfeer in de regio.
  • Vrijetijdsactiviteiten: Naast buitensporten biedt de regio Spa een verscheidenheid aan vrijetijdsactiviteiten, waaronder golfen, paardrijden, karten en nog veel meer. Er is voor elk wat wils en voor alle leeftijden.
  • Formule 1: De regio Spa organiseert ook een van de meest prestigieuze races op de Formule 1-kalender op het circuit van Spa-Francorchamps, wat een unieke uitdaging biedt voor coureurs. Elk jaar trekt dit evenement duizenden autosportliefhebbers van over de hele wereld aan.

Samenvattend biedt de regio Spa een unieke combinatie van ontspanning, behouden natuur, historisch erfgoed en culturele activiteiten, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor bezoekers die rust en verjonging zoeken.